fmuham's FotoPage

By: f m u h a m photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Monday, 19-Nov-2007 21:04 Email | Share | | Bookmark
UITM Graduation Outdoor Portraiture

Tarikh : 18 Nov 2007
Masa : 10 am - 1 pm
Lokasi : Taman Tasik Titiwangsa, KUALA LUMPUR

Model : Bakal Graduan dari UITM Melaka




Actually, aku lmbt sket hari tu Sori byk2 ye.. So, aku tak dak la byk sgt gmbr nak letak sini... 24 keping je yg sempat aku tembak.. tu belum campur yg hancus lg.. So ni lah tatapan utk rakan2 dari UITM Melaka nih.. Gud luck kat korg lah!!.. Jmpe lagi thn dpn!!



gmbr ni manyak syok!!


Quote:
nikolasaswad: tu feveret pic aku!!

Zara~AB: kamu pun ada angle mcmni kan? ;p

edge: aiyak.. kalau tido awai cmne nak ngedit gmbr?... byk lg nih.. nak tlg ka? he3

wanzriot: terima kasih je bro.. gmbr tu mmg aku nak biar camtu jek.. xyah edit2

Rafi: tq bro for that idea.. kalau salah silap tlg lah tegur2 ye

jaja: mana leh lmbt drop comment, nak kene denda nih
nway, tq sbb layanan korg tempoh hari.. enjoi je... mcm x puas je kan? hehe

glownana: tq nana.. nanti sy tlg sampaikn




FMUHAM photography
ym : f.muham
012.34.22.600
f.muham@yahoo.com


Sunday, 18-Nov-2007 17:19 Email | Share | | Bookmark
Teater Eksperimentasi Medea

Tarikh : 17 Nov 2007
Masa : 8.30pm
Lokasi : Auditorium Muzium Negara, KUALA LUMPUR

* Tq to my bro - edge (http://zattyazwan.fotopages.com/) sebab bagi aku pinjam template dia.. aku dah kekeringan idea nih.. keh3






Quote:
Dendam Puteri Kota Colchis
Oleh Nazmi Yaakub

Drama Greek, Euripides diterjemah ke pentas eksperimental, ditafsir Norzizie Zulkifli

TEATER Medea karya tragedi tokoh drama Greek, Euripides yang diterjemah dan diangkat Norzizie Zulkifli ke pentas secara eksperimental, meluapkan dendam puteri dari negara kota Colchis, Medea terhadap suaminya, Jason yang menukar cinta mereka dengan keghairahan terhadap wanita lain.

Medea yang berkebolehan dalam ilmu sihir, jatuh cinta dan mengahwini Jason selepas membantu pemuda itu mendapatkan Golden Fleece, walaupun menerima tentangan daripada ayahnya, Raja Aeetes sehingga sanggup meninggalkan negaranya untuk hidup bahagia di Corinth sehingga menimang dua cahaya mata.

Kebahagiaan rumah tangga mereka goncang apabila Raja Creon yang memerintah Corinth menawarkan puterinya, Glauce kepada Jason dan kebimbangan kemungkinan Medea menggunakan kuasa sihirnya untuk mengundang bala ke atas Corinth bagi membalas dendam kepada Glauce, mendorong lelaki itu menghalau isterinya, tetapi Medea meminta tempoh sehari untuk melaksanakan misi dendamnya.

Teater Medea arahan Norzizie yang akan dipentaskan di Auditorium Muzium Negara, Kuala Lumpur, pada 16 hingga 18 November ini, memberi peluang kepada khalayak untuk menikmati naskhah yang mengangkat mitos Greek dalam pementasan segar lagi rancak.

Suasana yang segar dan rancak itu hasil daripada gabungan kepakaran artistik Pengurus Produksi, Jumali Azudin; Pengurus Pentas, Suriati Nasaruddin; Pengurus Set dan Props, Mohd Kamil Zulkepeli; Pengurus Penataan Cahaya dan Audio, Abdul Muniff Md Isa dan Pengurus Kostum, Norez Nadia Md Kenon.

Norzizie turut memberi warna eksperimental apabila watak Medea dipecahkan kepada dua karektor dengan setiap satu dilakonkan tiga pelakon, sekali gus menjadikan enam pelakon mengambil bahagian, manakala dua pelakon pula membawa watak Jason.

Lebih menarik, semua pelakon terbabit turut menjadi korus yang menterjemahkan dialog dan aksi dalam naskhah Medea, ‘memaksa’ mereka kekal di pentas selain cubaan menggunakan muzik tradisional Melayu dalam teater tragedi Greek berjaya ‘menggegarkan’ teater ini.

Info
Teater Medea
Karya: Euripides
Terjemahan dan arahan: Norzizie Zulkifli
Anjuran: Erat Creative & Artistic Management, Fakulti Teknologi Kreatif & Artistik (FTKA), Universiti Teknologi MARA (UiTM)
Tempat: Auditorium Muzium Negara, Kuala Lumpur
Tempoh: 16 hingga 17 November, jam 8.30 malam dan 18 November (3.30 petang dan 8.30 malam)
Tiket: Sumbangan dengan pembelian buku program
Telefon: Nurul Jannah Abdul Jalil di talian 012-6228682.


Tq alot kat bro Pencerita aka En. Azrol sebab bagi kami peluang ngeshot teater nih.. Mmg sgt2 mencabar sebab takleh guna flashlite langsung!!

Antara yg hadir malam tadi;
Hamlaww
Aqiey
Artzmaniac
Mykorn
Mamoza712
Zayd
SAR
Freakdiver
Jasniee
Yomieru_7


Quote:
<< jeff >>: haha.. so apa tngu lg, joomla tgk teater kat muzium negara...

FaizMalik: sabtu/ahad ni free x?

edge: sori2.. lupe la..

zatty: sori2.. lupe la..

liyana: cis..

eyyka: patutlah mcm nmpk kamu tempoh hari!! yeay




FMUHAM photography
ym : f.muham
012.34.22.600
f.muham@yahoo.com


Sunday, 18-Nov-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
UITM Graduation Outdoor Portraiture

Coming Soon





FMUHAM photography
ym : f.muham
012.34.22.600
f.muham@yahoo.com


Sunday, 18-Nov-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
My Bday Gift~ ;p



Alhamdulillah... akhirenye aku dpt jgk lense idaman aku (sblm ni mmg nak sgt2 tele lense)!! Tq to my dad sebab hadiahkan lense cap ayam yg murah ni!!.. janji lepas ni aku leh amik gmbr skodeng byk2.. dah takyah nak pinjam2 dh...

Quote:
edge: cis.... baru je kuar kotak dah nak pinjam

the wedding shooter: tq n alhamdulliah...

zatty: tau takpe.. asik layan keje jek.. boring jgk..
joomla ajak angah g lepak mana2.. nanti leh la amik gmbr byk2 ;p




FMUHAM photography
ym : f.muham
012.34.22.600
f.muham@yahoo.com


Saturday, 17-Nov-2007 20:13 Email | Share | | Bookmark
Faizul | Fiza

Coming Soon


*OP : En Zayd



FMUHAM photography
ym : f.muham
012.34.22.600
f.muham@yahoo.com


[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net